Verslag van het Buurtfeest voor Jong en Oud gehouden op 13 augustus 2011.

b b b

De dag vóór het feest heeft de Gemeente onze straat extra gereinigd van onkruid en geveegd. Ook werden door ons aankondigingen opgehangen met het verzoek de auto elders te parkeren i.v.m. de festiviteiten. De volgende dag was de straat inderdaad helemaal leeg. Hulde voor de auto bezitters!

b b

Onder een loodgrijze hemel verzamelden de vrijwilligers zich om 10 uur ’s morgens . Er werd begonnen met het opzetten van een normale kleine party tent.

Daarna kwam de Fa. Kok voor het grote werk. Er werden 3 grote party tenten van 4 bij 8 meter door hen opgezet en ook het springkussen werd opgeblazen.

Wij verdeelden alle tafels , stoelen en banken over de 3 tenten. De kleine partytent diende als schmink plaats, dus ook die werd aangekleed. De spellen werden neergelegd, het  eten uitgestald, de borden etc. zo handig mogelijk opgesteld en de grote koffiezetmachine  gevuld en aangezet.

Naar later bleek duurde dit een uur voor er koffie uit zou komen, dus fluks werden er eigen koffiezet aangerukt en waterkokers voor de thee liefhebbers. 5 technische heren bogen zich over het aan de praat krijgen van de geluidsinstallatie en Eureka!!, na een uur kwamen er de mooie klanken van een shantykoor uit. De vrijwilligers deden hun naambordjes op en konden nog net snel een broodje eten voor de eerste bezoekers zich meldden.

Om 13 uur kwamen ook daadwerkelijk de eerste bezoekers en helaas pakten zich steeds donkerder wolken zich samen boven Capelle.

Ook de secretaris van de WOP kwam een kijkje nemen op ons feest. Zij vond het leuk ons te leren kennen. De WOP droeg een steentje bij aan ons feest ,wat de inwendige mens betrof, en nu legde zij een steentje domino mee.

v v

Het was maar goed dat de voorzitter nog een extra tent had besteld, want al snel regende het gestaag door. De temperatuur was goed maar o wat was het nat. De kinderen op het springkussen hadden geen droge draad meer aan hun lijf. Sommigen zijn zich een paar keer gaan verkleden wat geen nut had, het springkussen was een zwembad. De volgende keer moeten we denken aan een springkussen met dak.

In de tent werd het steeds voller en gezelliger.

De bediener van de suikerspinmachine had het druk. Jong en oud ( wat niet verwacht was) liep met zo’n roze wolk op een stokje. Het gevolg was dat de suikerspinnen al snel opwaren.

Er werd fanatiek gesjoeld, gedominood en gerummicubd. Het ring werpen en 4 op een rij werd door zowel volwassenen als kinderen gespeeld. Iedereen was in een goede stemming. Kinderen kwamen voorbij rennen als tijger en andere dieren. Er waren ook prinsessen.

Van 14-15 uur waren er de gezellige klanken van het draaiorgel en sommigen waagden een klein dansje met elkaar. Helaas moest zelfs de orgelman onder een zeiltje gaan schuilen !!!!

Om 16.00 klonk de bel van de ijscoman. Ondanks alles vond ook het ijs gretig aftrek.

Om 16.30 uur was er een loterij voor de kinderen. De winnaars gingen blij weg met hun gewonnen prijzen. De overgebleven etenswaren werden verdeeld onder de aanwezigen en om 17.00 uur sloot de voorzitter van huurdersvereniging “Het Slot”die deze middag had georganiseerd, het geslaagde feest.

Van te voren hadden zich 85 volwassenen en 15 kinderen aangemeld.

Na telling bleek dat er  105 volwassenen en 25 kinderen zijn geweest. Hieronder waren niet aangemelde huurders, kopers van de nieuwbouw woningen en gasten ( familie en bekenden van de huurders).

Wij kunnen niet anders zeggen dat het een zeer geslaagde middag was. Wij hebben alleen maar positieve geluiden gehoord en blije gezichten gezien. Voor het eerst in 40 jaar was er door de HV een feest georganiseerd. Wij hadden eigenlijk wel op enige belangstelling vanuit Havensteder gehoopt.

Wij bedanken Havensteder en de WOP voor hun bijdrage.  De vrijwilligers werden bedankt met een doos Merci .  Zonder hun inzet en helpende handen was dit feest niet mogelijk geweest.

HULDE VOOR ALLE MEDEWERKING!!!!!!