Verslag van de IJsheiligen en de bloemetjes buitenzetten

l1

Voor de wijk Middelwatering is de zomer nu echt begonnen.

Op 12 maart, volgens overlevering de IJsheiligen, hebben de bewoners met vereende krachten de bloemetjes buiten gezet.

Volgens de kalender komt er nu geen nachtvorst meer.

Om 12 uur verzamelden de aangemelde vrijwilligers, gewapend met scheppen, kruiwagens en vooral een stralend humeur

zich bij de Van Naeldwijcklaan.                                   ss

Dit humeur paste bij het weer, de wind was koud,de zon scheen gelukkig wel uitbundig. Beter dan de regen vorig jaar.

Met vereende krachten werd de aanhangwagen van de firma Kok met tafels , gasflessen en nog veel meer uitgeladen.

Een andere groep hield zich bezig met het opzetten van een grote feesttent en het opblazen van het springkussen.

Het overgrote deel van de dames ging alles voor de inwendige mens klaarmaken en vele handen maakten licht werk.

l3

De koffie pruttelde, snel werden er nog wat broodjes gesmeerd want de planning was dat vanaf 14.00 de bakken aan de beide toegangsbruggen gevuld gingen worden met de geraniums. Het vullen van de bakken liep gesmeerd.           l4

Inmiddels waren de gasbranders ontstoken en de eerste bezoekers meldden zich met een koekenpan onder de arm

om een lekkere pannenkoek te komen bakken.                               l5

Het beslag werd klaargemaakt in een woning en indien nodig aangevuld. De pannenkoeken vonden gretig aftrek.

De planning was dat iedereen zijn eigen pannenkoek moest bakken maar er waren achteraf gezien bakkers en eters, tot volle tevredenheid van iedereen.

Sommige dames ontpopten zich als volleerde obers en voorzagen waar nodig gasten van hun natje en droogje.

Toen daarna ook nog hamburgers op een grote pan werden gebakken was het feest compleet.

l6                                                   l7

De dames van Rees en Scheffers  van de WOP kwamen ook een kijkje nemen.

Er waren duidelijk minder bezoekers dan vorig jaar, op ons eerste feestje. Er waren in de omgeving meerdere

festiviteiten, misschien was dat een reden. We hebben wel contact kunnen leggen met enkele huiseigenaren uit

onze buurt . Er zijn e-mail adressen uitgewisseld, dat is toch wel leuk.

De huurders uit de “laagbouw ”waren mondjesmaat aanwezig. Dat is gewoon jammer. Er wordt geprobeerd iedereen erbij te betrekken, dat lukt helaas nog steeds niet.

Er waren  in totaal 56 volwassenen,15 kinderen waaronder 8 huiseigenaren met hun kinderen.1 bewoner van de

koophuizen was ook vrijwilliger en de EHBO-ster was een familielid van een bestuurslid van de HV.

-Om 17.30 uur was alles weer opgeruimd en de wijk heeft een fleuriger uitstraling gekregen.

Al met al was het toch een geslaagde middag en na gedane arbeid was het voor de vrijwilligers goed rusten in de

binnentuin van de Van Naeldwijcklaan.

De vrijwilligers kregen een presentje voor al het verzette werk.

Wij bedanken de WOP voor hun bijdrage, Havensteder voor de cheques en de bezoekers voor hun aanwezigheid.