Nieuwsbrief juli 2015

Beste Leden,

Het is weer zomer!!!!!
    trt

De lente met de schitterende bloesempracht en het uitlopende
    groen van de bomen heeft weer plaatsgemaakt voor een ( meestal) heerlijk zonnetje.
    De vogels hebben hun jongen grootgebracht en uit zien vliegen.

Velen van u hebben waarschijnlijk de koffers al ingepakt om lekker op vakantie te gaan.

Anderen  hebben hun tuin of terras gezellig gemaakt met planten en gaan thuis genieten van
    een welverdiende rust.

We hopen dat het voor de thuisblijvers goed weer wordt deze zomer met weinig plensbuien.

Je weet het maar nooit hier in ons kikkerlandje.

De huurverhoging.
    r

Zoals wij al verwacht hadden,
    heeft Havensteder ook dit jaar de huren verhoogd met het maximaal toegestane  percentage.
    Mocht u hierdoor in de problemen zijn gekomen, het is dan goed dit te melden bij Havensteder.
    Wacht niet tot dat u schulden maakt, want dan wordt de situatie alleen maar moeilijker.

U mag ook ons om raad vragen.
    Wij kunnen dan voor u in de bres springen op ons regulier overleg met Havensteder.
    Dit geldt ook voor als u misstanden vermoedt in de wijk. Meldt het!!!!!
    Er kan dan door Havensteder nooit gezegd worden, dat men van niets wist.

Een mededeling: Er zijn 6 woningen verkocht in de laagbouw.

Inmiddels is er een overleg geweest tussen Aedes ( dat is de koepel van wooncorporaties ) en
    de Woonbond. Er is een akkoord bereikt, dat in de toekomst de huren niet meer mogen stijgen dan
    1% boven de inflatie. Havensteder is het met dit akkoord niet eens. Onze HV ook niet, al is dat om
    verschillende redenen.
    Stel, de inflatie stijgt weer tot de grote hoogte van 3%. Alle inkomensgroepen krijgen dan dezelfde
    huurverhoging van 4% ( 3% inflatie+ 1% huurverhoging). -Welke schouders dragen dan de zwaarste lasten?
    Juist, degene met het minste inkomen. Daarom zijn wij tegen dit besluit.
    Havensteder is tegen, omdat er dan bij de hogere inkomens ook niet meer huurverhoging gevraagd kan
    worden dan die 1%.
    Het laatste woord is nog niet gezegd over dit akkoord. Houdt het nieuws in de gaten!

Rioolputjes achterpaden.

Als het goed is heeft de firma Niessink alle putjes in de achterpaden
    van de laagbouw doorgespoten. Bij een goede plensbui moet al het hemelwater dus gewoon weg
    kunnen lopen. Er zijn paden waar bewoners niets hebben gezien van deze actie.

Heeft u wel gezien dat deze werkzaamheden plaatsvonden, wilt u dit dan even laten weten?
    U kunt even bellen, een briefje in de bus doen of een mailtje sturen.

Dit punt staat namelijk op onze puntenlijst, waarover wij overleggen met Havensteder.
    Daarom willen wij graag weten of iets gedaan is, dan kan dat punt van de lijst af.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

De plantenbakken.

In mei zijn de plantenbakken weer gevuld.
    De vaste groep helpers hebben zich weer ingezet om alles mooi te maken.
    Wij zouden zo graag zien dat er wat jongere mannen / vrouwen zich aanbieden om te helpen.
    Het is maar 2 keer per jaar, 1 ochtend. U hoeft geen lid te zijn om te helpen.

Het zou toch jammer zijn als dit project moet stoppen? Het ziet er zo gezelliger uit! Hoewel…….
    De bak ter hoogte van de P.C. Hooftstraat 40 is ter ziele.
    Die heeft waarschijnlijk van niemand een slokje water gekregen.

Wij denken erover de bak daar maar weg te halen. Zo heeft het ook geen meerwaarde.
    Het ziet er niet uit. Hier word je verdrietig van.

De woningisolatie.

Havensteder moet nog steeds afspraken maken met de bewoners

van de laagbouw, om langs te komen met de tochtstrips en kitspuit.
    Nu breekt de vakantieperiode weer aan, dan wordt het ook moeilijk afspraken in te plannen.
    Wij houden vol om Havensteder op deze afspraak te wijzen.

In de Frisco zijn de ventilatiesystemen nu ook gereinigd en opnieuw ingeregeld.
    Het was hard nodig. Het gruis van de bouw zat nog in de buizen.

De bewoners van Casa Blanca hebben te maken met de VvE.  Inmiddels is er contact
    geweest tussen beide partijen: Havensteder en de VvE. Wij hopen dat ook daar, middels goed overleg,
    de systemen snel gereinigd zullen worden.

Openbare verlichting Frisco.

Zowaar heeft Havensteder
    toestemming gegeven om alle lampen voor de liften, gelijk met de straatlantaarns aan te laten gaan.
    Die schakeling is inmiddels uitgevoerd. Misschien is het ‘s avonds, vlak voor de straatlantaarns aangaan
    een beetje donker in ons pand, dat is de keerzijde van de medaille.

Het scheelt wel stroom voor 8 lampen, die anders dag en nacht brandden.
    Het is een besparing die er toe doet!
    Het bestuur wenst al haar leden tóch goede dagen toe, ver weg of in eigen huis.

naar boven                                                 sitemap